Al contingut principal

Detall notícia

  • Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017

13 de setembre 2017 Mobilitat

La qualitat de l’aire, protagonista de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017

A Sant Cugat tindrà lloc del 16 al 22 de setembre amb una desena d’activitats programades sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’


Sant Cugat participa un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a tot Europa del 16 al 22 de setembre. Durant aquests dies es faran una desena d’activitats per fomentar l’ús de transports alternatius al vehicle privat.

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’objectiu estratègic “Sostenibilitat i Qualitat Urbana” que l’Ajuntament ha establert en el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2016-19. La voluntat del consistori és impulsar actuacions que redueixin les emissions de gasos d’efecte hivernacle i promocionar les energies renovables.

Aquest esdeveniment inclou un conjunt d’activitats, agrupades amb el lema “Mobilitza’t per un aire més net!”, pensades per conscienciar la ciutadania de la importància d’apostar per una mobilitat més sostenible i, també, per mostrar les alternatives que hi ha a la mobilitat tradicional.

De fet, la mobilitat sostenible ja genera especial interès per part de la ciutadania, com demostra el fet que unes quantes de les propostes més votades dels pressupostos participatius hi estan relacionades.

Principals activitats

Diumenge 17 de setembre.  La plaça de la Vila acollirà, durant el matí, de les 10.30 a les 14.30 hores, un circuit de karts a pedals per a nens i nenes. De la mateixa plaça de la Vila sortirà, a les 10.30 hores, una bicicletada popular, que farà un circuit de 9 km pels carrers del municipi. La bicicletada és oberta a totes les edats. No cal inscriure’s per participar-hi.  

Divendres 22 de setembre. Dia sense cotxes: es tallarà al trànsit la rambla del Celler (de Francesc Moragas a Cèsar Martinell) i l’avinguda Cerdanyola. De les 17 a les 20 hores, a la rambla del Celler tindran lloc un conjunt d’activitats, com un taller de manteniment de bicicletes (inscripcions a mobilitat@santcugat.cat) i els més petits podran fer crispetes pedalant. També tindrà lloc el ‘Bicicrea’, una activitat familiar lúdico-creativa que consisteix en tallers i un espai de contes de bicicletes. S’hi farà un sorteig de 100 euros en material de bicicleta. 

Del 16 al 22 de setembre. Marató de l’ús de la bicicleta: es proposa a la ciutadania que durant tota la setmana enregistri els km que hagi recorregut amb bicicleta. D’aquesta manera es podran sumar tots els quilometratges dels participants. Els km recorreguts s’hauran d’enregistrar a través de l’aplicació per a mòbils Strava (en el club SMSS2016STC). Entre tots els participants se sortejarà un val de 200 euros en material de bicicleta.

Top