Al contingut principal

Detall notícia

  • Carrer Sant Medir
  • Plànol zona carrers Balmes i Sant Medir
  • Carrer Balmes

29 de setembre 2017 Territori

Les obres per integrar els carrers Balmes i Sant Medir al centre vianantitzat, a punt de començar

L’actuació, d’uns tres mesos de durada, servirà per renovar aquests dos carrers i reduir-hi la circulació de vehicles.


Al mes d’octubre és previst comencin les obres de vianantització dels carrers Balmes i Sant Medir. L’objectiu d’aquesta actuació, que servirà per renovar i modernitzar aquests carrers, és seguir millorant la qualitat urbana de la ciutat. Així mateix, tots dos s’integraran a la xarxa de carrers vianantitzats del centre amb l’objectiu de reduir la circulació de cotxes i millorar la qualitat de l’aire a la ciutat. D’aquesta manera els vianants i ciclistes guanyaran espai en detriment del cotxe, amb la voluntat de promoure una mobilitat més sostenible.

Les obres tenen una durada prevista de tres mesos i suposaran una inversió de 455.000 €. Els treballs inclouen la instal·lació d’un nou col·lector de recollida d’aigües residuals i la renovació dels col·lectors d’aigües pluvials. Se substituirà algun tram de la xarxa d’abastiment d’aigua i se soterraran els creuaments elèctrics aeris i la xarxa de telecomunicacions.

Pel que fa a l’enllumenat públic, se substituiran les lluminàries actuals per noves de tipus LED. També s’hi instal·larà un sistema de control de pas perquè només hi circulin els veïns i els vehicles de càrrega i descàrrega. 

Nou impuls al centre 

Aquesta actuació de millora se suma a d’altres vianantitzacions que s’han dut a terme recentment: carrers Indústria, Castellví i de la Creu (en aquest darrer cas, les obres encara estan en marxa). Així mateix, l’Ajuntament també impulsarà la vianantització de l’avinguda Cerdanyola

La millora del centre urbà també ha comptat amb altres actuacions en els darrers anys, com per exemple la remodelació dels carrers Major i Hospital (2013), la reforma del Mercat Vell (2015), la futura remodelació del Teatre de La Unió o la construcció d’un edifici de promoció pública –amb HPO, locals comercials i aparcament- a l’avinguda Rius i Taulet, al solar de l’antiga benzinera Gríful.

L’objectiu de totes aquestes actuacions és dinamitzar i revitalitzar el nucli històric com a una nova centralitat comercial, social i cultural del municipi.

Top